Markiisimoottorit

Korkeissa kohteissa on moottorilla varustettu markiisi tehokas ratkaisu.

Kun varustat markiisin moottorilla, vältyt veivaamiselta. Automaattisten markiisien käyttökustannukset ovat vuodessa vain muutaman euron. Etenkin kohteissa joissa markiisien sijoitus on hankala, on automaattinen markiisi paras ratkaisu. Automaattisten markiisien käytön helppous ja mukavuus ovat parhaita takeita siitä, että markiisit kestävät pitkään.

Aurinko- ja tuuliautomatiikka

Moottori vapauttaa sinut kaikelta veivaamiselta. Kaikki toimii riippumatta onko ketään kotona vai ei. Automatiikka koostuu aurinkoanturista, tuulianturista ja "yhteyskeskuksesta".

Tuulianturi

Tuulianturi, pieni propelli talon ulkoseinällä, kertoo koko ajan moottorille tuulen voimasta. Jos tuuli yltyy ja se voi vahingoittaa markiiseja, moottori saa käskyn nostaa markiisin sisään.

Aurinkoanturi

Pieni valokenno, myös talon ulkoseinälle, antaa impulssin laskea tai nostaa markiisin määrätyn viiveajan kuluttua.

Yhteyskeskus

Pieni automatiikka, ei suurempi kuin ohjauskytkin, vastaanottaa impulsseja aurinko- ja
tuuliantureilta ja lähettää ne edelleen moottorille. Painonappien avulla voit ohjata markiisia, vaikka aurinko ei paistaisikaan. Esim. terassimarkiisia käytetään usein iltaisin ulkotilan
kattona.

Markiisit ohjelmoidaan ja testataan asennuksen yhteydessä käyttövalmiiksi. Mikäli markiisista katoaa myöhemmin säädöt/rajat, tulee asiakkaan itse ohjelmoida markiisi ohjeiden mukaisesti.

LiiteKoko
HomeMotion esite 2012.pdf6.11 Mt
kesäterassi.pdf1.34 Mt
valot ja lämmitin 2012.pdf634.99 Kt